Zsályabundás pulyka édesburgonyával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsályabundás pulyka édesburgonyával
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg hámozott, darabolt édesburgonya
9 dkg zsemlemorzsa
¾ dkg finomra vágott zsályalevél
másfél db tojás
dl forró tej
másfél evőkanál fehér liszt
másfél evőkanál kockára vágott vaj
másfél evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsemlemorzsát és a zsályaleveleket összekeverjük egy alacsony falú tálban. Sózzuk, borsozzuk.

2. A pulykafiléket a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk, figyelve arra, hogy mindkettő alaposan bevonja a húst. A panírozást a zsályás morzsával fejezzük be.

3. Az édesburgonyát fazéknyi forró vízben, körülbelül 10 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd vissza­rakjuk a fazékba. Összetörjük.

4. Hozzá­adjuk a tejet, a vajdarabokat és a szere­csendiót. Sózzuk, borsozzuk. Sima pürét készítünk.

5. Közben az olajat fel­melegítjük egy serpenyőben. A húst adagonként aranyszínűre és ropogósra sütjük, oldalanként 2 perc alatt. A felesleges olajat leitatjuk konyhai papírtörlőn. A pulykát édesburgonya-pürével kínáljuk.

Zsályabundás pulyka édesburgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Zsályabundás pulyka édesburgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista