Zsályabundás pulyka édesburgonyával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsályabundás pulyka édesburgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg hámozott, darabolt édesburgonya
12 dkg zsemlemorzsa
1 dkg finomra vágott zsályalevél
2 db tojás
1 dl forró tej
2 evőkanál fehér liszt
2 evőkanál kockára vágott vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsemlemorzsát és a zsályaleveleket összekeverjük egy alacsony falú tálban. Sózzuk, borsozzuk.

2. A pulykafiléket a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk, figyelve arra, hogy mindkettő alaposan bevonja a húst. A panírozást a zsályás morzsával fejezzük be.

3. Az édesburgonyát fazéknyi forró vízben, körülbelül 10 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd vissza­rakjuk a fazékba. Összetörjük.

4. Hozzá­adjuk a tejet, a vajdarabokat és a szere­csendiót. Sózzuk, borsozzuk. Sima pürét készítünk.

5. Közben az olajat fel­melegítjük egy serpenyőben. A húst adagonként aranyszínűre és ropogósra sütjük, oldalanként 2 perc alatt. A felesleges olajat leitatjuk konyhai papírtörlőn. A pulykát édesburgonya-pürével kínáljuk.

Zsályabundás pulyka édesburgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Zsályabundás pulyka édesburgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár