Zsályabundás pulyka édesburgonyával



Elkészítés:
1. A zsemlemorzsát és a zsályaleveleket összekeverjük egy alacsony falú tálban. Sózzuk, borsozzuk.
2. A pulykafiléket a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk, figyelve arra, hogy mindkettő alaposan bevonja a húst. A panírozást a zsályás morzsával fejezzük be.
3. Az édesburgonyát fazéknyi forró vízben, körülbelül 10 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd visszarakjuk a fazékba. Összetörjük.
4. Hozzáadjuk a tejet, a vajdarabokat és a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk. Sima pürét készítünk.
5. Közben az olajat felmelegítjük egy serpenyőben. A húst adagonként aranyszínűre és ropogósra sütjük, oldalanként 2 perc alatt. A felesleges olajat leitatjuk konyhai papírtörlőn. A pulykát édesburgonya-pürével kínáljuk.