Rázogatott csirke brokkolival és kesudióval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rázogatott csirke brokkolival és kesudióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkecomb
25 dkg brokkoli
8 dkg kesudió
3 evőkanál mogyoróolaj
1 és ¼ dl osztrigaszósz
1 fej cikkekre vágott hagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
A tálaláshoz:
igény szerint párolt jázminrizs

Elkészítés:

1. Magas hőfokra hevítjük a vokot. Beleöntünk 1 evőkanál olajat, beleszórjuk a kesudiót, és 2-3 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Kiszedjük szűrőkanállal.

2. A vokba öntünk még 1 evőkanál olajat, és felhevítjük. A csirke felét majdnem készre és aranyszínűre sütjük benne. A csirkét is kiszedjük, tálra rakjuk. A műveletet megismételjük a maradék csirkével.

3. A vokba öntjük a maradék olajat. Hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk. Hozzátesszük a brokkolit és a fokhagymát. A zöldséget körül-belül 2 percig rázogatva-dobálva sütjük.

4. Az osztrigaszószt és a szójaszószt a vokba öntjük, és a csirkéket is visszarakjuk. Addig sütjük, amíg a csirke fel nem forrósodik.

5. Rászórjuk a kesudiót, alaposan összerázzuk. Rizzsel együtt, forrón tálaljuk.

Rázogatott csirke brokkolival és kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1615 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Rázogatott csirke brokkolival és kesudióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
google+