Pulyka narancslekváros mázzal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pulyka narancslekváros mázzal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet pulykahús
1 és ¼ dl narancslekvár
3 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
dl csirkealaplé
2 csomó spárga
3 evőkanál vaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat és a vajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. A pulykát adagonként 5-8 perc alatt aranyszínűre és puhára sütjük. A húst tálra rakjuk, lefedjük, így melegen tartjuk.

2. A narancslekvárt, a narancslevet és az alaplevet a serpenyőbe öntjük. Sózzuk, borsozzuk. Közepes hőfokon gyöngyözve főzzük, időnként megkevergetjük, és körülbelül 5 perc alatt kissé besűrítjük.

3. Közben a spárgát gyöngyöző vízfürdő fölé helyezett kosárban 2-3 perc alatt puhára pároljuk.

4. A spárgát és a pulykahúst tálra helyezzük. A narancslekváros mázat a tetejére kanalazzuk, és forrón tálaljuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Pulyka narancslekváros mázzal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1471 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Pulyka narancslekváros mázzal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
vegetáriánus ételek