Sült rizses kínai csirke
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Felforrósítjuk a wokot és benne 2 teáskanálnyi olajat. Beleöntjük a tojásokat, és kevergetve 2 perc alatt megsütjük. Vágódeszkán feldaraboljuk.
2. A maradék olajat is felforrósítjuk a wokban. A hagymát, a fokhagymát és a bacont rázogatva-dobálva 2-3 percig sütjük.
3. Hozzáöntjük a bort, beleszórjuk a cukrot. További 1 percig sütjük.
4. Hozzáadjuk a csirkét és a zöldborsót, és újabb 1 percig sütjük.
5. Belekeverjük a rizst, a szójaszószt, az osztrigaszószt, a mogyoróhagymát és a tojások felét. 2-3 percig rázogatva-dobálva sütjük, amíg a rizs át nem melegszik. Tálalótálra kanalazzuk.
A hagymafélék családjába tartozik a sokak által igen kedvelt fokhagyma. Egyesek kellemesnek, mások kifejezetten taszítónak tartják az illatát. Az ősidők óta ismert növényt ókori egyiptomi sírokban is megtalálták, sőt a Bibliában is olvashatunk róla. A régi idők emberei sokféle bajra javasolták a fokhagyma fogyasztását. A modern orvostudomány is ajánlja, hiszen antibakteriális, vérhígító tulajdonsága bizonyított. B1 és C-vitamint tartalmaz, és igen gazdag foszforban, vasban, kalciumban.
30 dekagrammnyi nyers rizs szükséges 400 g főtt rizs elkészítéséhez.