Sült rizses kínai csirke

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült rizses kínai csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg főtt, darabolt csirkehús
1 evőkanál osztrigaszósz
12 és fél dkg baconszalonna
2 db tojás
1 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál finomított kristálycukor
3 evőkanál mogyoróolaj
4 szem ferdén vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál száraz sherry
vagy
3 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. Felforrósítjuk a wokot és benne 2 teáskanálnyi olajat. Beleöntjük a tojásokat, és kevergetve 2 perc alatt megsütjük. Vágódeszkán feldaraboljuk.

2. A maradék olajat is felforrósítjuk a wokban. A hagymát, a fokhagymát és a bacont rázogatva-dobálva 2-3 percig sütjük.

3. Hozzáöntjük a bort, beleszórjuk a cukrot. További 1 percig sütjük.

4. Hozzáadjuk a csirkét és a zöldborsót, és újabb 1 percig sütjük.

5. Belekeverjük a rizst, a szójaszószt, az osztrigaszószt, a mogyoróhagymát és a tojások felét. 2-3 percig rázogatva-dobálva sütjük, amíg a rizs át nem melegszik. Tálalótálra kanalazzuk.

A hagymafélék családjába tartozik a sokak által igen kedvelt fokhagyma. Egyesek kellemesnek, mások kifejezetten taszítónak tartják az illatát. Az ősidők óta ismert növényt ókori egyiptomi sírokban is megtalálták, sőt a Bibliában is olvashatunk róla. A régi idők emberei sokféle bajra javasolták a fokhagyma fogyasztását. A modern orvostudomány is ajánlja, hiszen antibakteriális, vérhígító tulajdonsága bizonyított. B1 és C-vitamint tartalmaz, és igen gazdag foszforban, vasban, kalciumban.
30 dekagrammnyi nyers rizs szükséges 400 g főtt rizs elkészítéséhez.
Sült rizses kínai csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4708 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Sült rizses kínai csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon