Hagymás kacsayakitori

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymás kacsayakitori
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
240 dkg darabolt kacsamell
1 és ¼ dl szójaszósz
24 szem darabolt mogyoróhagyma
15 dkg finomított kristálycukor
2 ⅔ dl csirkealaplé
1 ¾ dl mirin
A tálaláshoz:
igény szerint párolt, rövid szemű rizs

Elkészítés:

1. 12 hurkapálcát vízbe áztatunk. A yaki­tori szószhoz a csökkentett sótartalmú szójaszószt, az alaplevet, a mirint és a cukrot összekeverjük egy serpenyőben.

2. Magas hőfokon felforraljuk, időnként megkeverjük. A tűz hőfokát csökkentjük, és lassan, körülbelül 5 perc alatt besűrítjük az egyharmadára. Fél­rerakjuk, hagyjuk kissé hűlni. A szószt egy sekély kerámiatálba kanalazzuk.

3. A hozzávalókat egyenlően elosztjuk, a kacsamellet és a hagymát felváltva a beáztatott hurkapálcákra tűzzük.

4. A nyársakat alaposan beleforgatjuk a szószba, hogy az mindenhol bevonja a kacsát és a hagymát.

5. Felmelegítjük az olajos grillt. Meggrillezzük a nyársa­kat, időnként meglocsoljuk a szósszal, és addig sütjük, míg igazán ropogósak nem lesznek, úgy 8-10 perc múltán. Párolt rizzsel, forrón tálaljuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Hagymás kacsayakitori
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1829 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Hagymás kacsayakitori
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recepttár