Hagymás kacsayakitori



Elkészítés:
1. 12 hurkapálcát vízbe áztatunk. A yakitori szószhoz a csökkentett sótartalmú szójaszószt, az alaplevet, a mirint és a cukrot összekeverjük egy serpenyőben.
2. Magas hőfokon felforraljuk, időnként megkeverjük. A tűz hőfokát csökkentjük, és lassan, körülbelül 5 perc alatt besűrítjük az egyharmadára. Félrerakjuk, hagyjuk kissé hűlni. A szószt egy sekély kerámiatálba kanalazzuk.
3. A hozzávalókat egyenlően elosztjuk, a kacsamellet és a hagymát felváltva a beáztatott hurkapálcákra tűzzük.
4. A nyársakat alaposan beleforgatjuk a szószba, hogy az mindenhol bevonja a kacsát és a hagymát.
5. Felmelegítjük az olajos grillt. Meggrillezzük a nyársakat, időnként meglocsoljuk a szósszal, és addig sütjük, míg igazán ropogósak nem lesznek, úgy 8-10 perc múltán. Párolt rizzsel, forrón tálaljuk.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.