Mázas csirkeszárnyak burgonyával



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két nagy tepsit.
2. A paradicsomszószt, a barbecue-szószt, a Worcester-szószt, a barna cukrot és a paprikát összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. Beletesszük a csirkeszárnyakat. Alaposan összerázzuk, hogy a keverék mindenhol bevonja a szárnyakat.
4. Ezután egy rétegben a tepsibe helyezzük. A burgonyagerezdeket a másik tepsibe rakjuk.
5. A csirkét és a burgonyát körülbelül 20 percig sütjük, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Sütés közben egyszer megforgatjuk valamennyi darabot. Zöldsalátával, forrón tálaljuk.
Paradicsomszósz

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.
Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.