Mázas csirkeszárnyak burgonyával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mázas csirkeszárnyak burgonyával
Eljárások: kikeverés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb csirkeszárny
50 dkg friss burgonya
vagy
50 dkg mélyhűtött burgonya
7 dkg barnacukor
1 evőkanál Worcestershire szósz
½ teáskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két nagy tepsit.

2. A paradicsomszószt, a barbecue-szószt, a Worcester-szószt, a barna cukrot és a paprikát összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. Beletesszük a csirkeszárnyakat. Alaposan összerázzuk, hogy a keverék mindenhol bevonja a szárnyakat.

4. Ezután egy rétegben a tepsibe helyezzük. A burgonyagerezdeket a másik tepsibe rakjuk.

5. A csirkét és a burgonyát körülbelül 20 percig sütjük, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Sütés közben egyszer megforgatjuk valamennyi darabot. Zöldsalátával, forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
6 dkg apróra vágott szárított paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.

Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.

Mázas csirkeszárnyak burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Mázas csirkeszárnyak burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista