Csirkés, avokádós, hagymás szendvics

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db vékonyra szeletelt avokádó
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
vagy
4 db friss, ropogós zsemle
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A hagymát tálba szeleteljük, alaposan összerázzuk az olaj felével. Sózzuk, borsozzuk.

2. A hagymát gyakran kevergetve meggrillezzük, körülbelül 3 perc alatt.

3. A csirkemellfiléket megkenjük a maradék olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A filéket a grillserpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Félrerakjuk.

4. A zsemléket kettévágjuk, ropogósra pirítjuk. A zsemlék alsó felét megkenjük mangócsatnival. Erre kerül a csirke, a hagyma, az avokádó és a csíra. Sózzuk, borsozzuk. A zsemlék tetejét rárakjuk a szendvicsekre, és forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.

Mangóchutney

Mangóchutney
25 dkg hagyma
150 dkg érett mangó
1 evőkanál
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál mustármag
4 evőkanál gyömbérlekvár
1 db csípős fűszerpaprika

1. Hat félliteres üveget sterilizálunk.

2. A mangót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. A fekete ribizlivel együtt tálba tesszük, leöntjük a zöldcitromlével.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát.

4. Hozzáadjuk a csípős fűszerpaprikát és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a mangókeveréket, a mustármagot, a gyömbérlekvárt, a fahéjat, a sót, a cukrot és az ecetet.

5. Kis lángon felforraljuk és 15 percig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, de még nem esik szét. Eltávolítjuk a fűszerpaprikát. Langyosra hűtjük.

6. Átkanalazzuk az üvegekbe, a tetejükön 1 cm részt üresen hagyva. Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a tetőt.

7. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

8. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni.

9. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Csirkés, avokádós, hagymás szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Csirkés, avokádós, hagymás szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
bevásárlólista