Citrusos csirke feta sajttal és rukkolával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citrusos csirke feta sajttal és rukkolával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db kicsontozott, bőrös csirkecomb
9 dkg morzsolt feta sajt
1 csomó rukkola
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
9 dkg kimagozott fekete olajbogyó
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 db narancs leve

Elkészítés:

1. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A csirkék egyik, majd másik oldalát is aranyszínűre sütjük, úgy 10 perc alatt.

2. A vékony szeletekre vágott lila hagymát hozzáadjuk, puhára pároljuk. Meglocsoljuk narancs- és citromlével. Lefedjük, felforraljuk. Megszórjuk kimagozott olajbogyóval és morzsolt feta sajttal. Lefedjük, további 1 percig főzzük.

3. A csirkéket tálalótálra rakjuk, meglocsoljuk a serpenyőben lévő szafttal, majd rukkolával, forrón tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Citrusos csirke feta sajttal és rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1503 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Citrusos csirke feta sajttal és rukkolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó