Csirkeburger olajbogyós vajjal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeburger olajbogyós vajjal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg kimagozott fekete olajbogyó
12 és fél dkg vaj
3 evőkanál finomra vágott kakukkfű
1 szem finomra vágott mogyoróhagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint rukkola

Elkészítés:

1. A robotgépben 6 dkg olajbogyót pépesre keverünk. A vajat, az olívakrémet és a fokhagymát összekeverjük. A keveréket alumíniumfóliába rakjuk, és hurkává csavarjuk. A fóliahurkát a mélyhűtőbe tesszük.

2. Közben a darált csirkehúshoz keverjük a mogyoróhagymát és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsoz­zuk.

3. A csirkés, fűszeres keveréket 6-8 egyenlő adagra osztjuk, és burgereket formálunk belőlük.

4. A csirkeburgert oldalanként körülbelül 4 percig sütjük az olajon, egy nagy serpenyőben. Rukkola ágyon, a maradék olajbogyóval díszítve tálaljuk.

5. A hús tetejére fagyasztott olívás-vajas szeleteket helyezünk. Forrón tálaljuk.

Csirkeburger olajbogyós vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1410 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Csirkeburger olajbogyós vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja