Csirkerolád baconnal és parmezánnal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkerolád baconnal és parmezánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kicsontozott, filézett csirkemell
9 dkg kockára vágott parmezán sajt
8 szelet baconszalonna
vagy
8 szelet pancetta
40 dkg rövid szemű rizs
8 szál friss zsályalevél
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Sós vizet forralunk egy fazékban. Beleszórjuk a rizst, és körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük.

2. Közben a 8 filére vágott csirkemellet tiszta munkalapra helyezzük. A csirkemellekre 1-1 szelet bacont, kevés parmezánt és zsályalevet teszünk. Sózzuk, megszórjuk szerecsendióval. Feltekerjük a szeleteket, amiket fogpiszkálóval rögzítünk.

3. A tekercseket megsütjük az olajban, egy nagy serpenyőben. Meglocsoljuk fehérborral. További 12 percig sütjük, időnként megforgatva, amíg aranyszínű nem lesz. Rizzsel, forrón tálaljuk.

Csirkerolád baconnal és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1909 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Csirkerolád baconnal és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
hírlevél