Morzsás, zöldfűszeres csirke
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 12 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint hasábburgonya
néhány gerezd cikkekre vágott citrom
Elkészítés:
1. A csirkemelleket kilapítjuk húsklopfolóval. A zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet és a snidlinget összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk a húst.
2. A csirkemelleket először lisztbe, majd a felvert tojásba mártjuk, végül megforgatjuk a zöld fűszeres morzsában.
3. Az így bepanírozott melleket oldalanként 2 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük az olajban.
4. A zöld fűszeres csirkét citromgerezdekkel és frissen sütött hasábburgonyával kínáljuk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.