Morzsás, zöldfűszeres csirke

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Morzsás, zöldfűszeres csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott snidling
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
12 dkg friss zsemlemorzsa
4 db kicsontozott csirkemell
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 db tojás
3 dkg fehér liszt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint hasábburgonya
néhány gerezd cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A csirkemelleket kilapítjuk húsklopfolóval. A zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet és a snidlinget összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk a húst.

2. A csirkemelleket először lisztbe, majd a felvert tojásba mártjuk, végül megforgatjuk a zöld fűszeres morzsában.

3. Az így bepanírozott melleket oldalanként 2 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük az olajban.

4. A zöld fűszeres csirkét citromgerezdekkel és frissen sütött hasábburgonyával kínáljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Morzsás, zöldfűszeres csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Morzsás, zöldfűszeres csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
google+