Marokkói csirke kukoricasalátával

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói csirke kukoricasalátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott, félbevágott csirkemell
2 teáskanál ras el hanout
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
Salsa:
25 dkg kukorica
1 db kockára vágott uborka
1 fej finomra vágott lilahagyma
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál finomra vágott koriander
2 db kockára vágott paradicsom
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A marokkói fűszerkeveréket és az olajat összekeverjük egy kis tálban. A keveréket ecsettel a csirkére kenjük.

2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkét addig sütjük, míg teljesen meg nem puhul, körülbelül 3 perc múltán.

3. A salsához a kukoricát, a paradicsomot, az uborkát, a hagymát, a citromlevet, a koriandert és az olajat összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A csirkét a salsával, forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A ras el hanout 30 különböző fűszer keveréke. Nagyon tüzes, csípős, és már egy kis mennyiségben is különlegessé teszi az ételt. A fűszert az afrikai élelmiszereket árusító boltokban lehet beszerezni.
Marokkói csirke kukoricasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1409 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Marokkói csirke kukoricasalátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
most van szezonja