Rizses csirke japán módra



Elkészítés:
1. Sós vizet forralunk egy fazékban. Beleszórjuk a rizst, és körülbelül 12-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, jéghideg víz alá tesszük, hogy megakadályozzuk a további puhulást.
2. Kis tálban összekeverünk 2 evőkanál mogyoróolajat, a szójaszószt, a mirint, a gyömbért és a fokhagyma felét. Belerakjuk a csirkedarabokat, figyelve arra, hogy a pác mindenütt jól befedje a húst.
3. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkét addig sütjük oldalanként, amíg teljesen meg nem puhul, körülbelül 3-3 perc alatt.
4. Közben 2 evőkanál olajat egy felmelegített wokba csorgatunk. Beleöntjük a felvert tojást, és rázogatva-dobálva tojásrántottát készítünk. A rántottát tálra helyezzük.
5. A wokban visszamaradt olajban megpirítjuk a mogyoróhagymát és a maradék fokhagymát. Hozzátesszük a rizst és a tojásrántottát. További 1 percig sütjük. A csirkét forrón, a rizzsel együtt tálaljuk.