Rizses csirke japán módra

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizses csirke japán módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db kicsontozott, félbevágott csirkemell
dl világos szójaszósz
2 db tojás
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
dl mogyoróolaj
2 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
dl édes sherry
vagy
dl mirin

Elkészítés:

1. Sós vizet forralunk egy fazékban. Beleszórjuk a rizst, és körülbelül 12-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, jéghideg víz alá tesszük, hogy megakadályozzuk a további puhulást.

2. Kis tálban összekeverünk 2 evőkanál mogyoróolajat, a szójaszószt, a mirint, a gyömbért és a fokhagyma felét. Belerakjuk a csirkedarabokat, figyelve arra, hogy a pác mindenütt jól befedje a húst.

3. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkét addig sütjük oldalanként, amíg teljesen meg nem puhul, körülbelül 3-3 perc alatt.

4. Közben 2 evőkanál olajat egy felmelegített wokba csorgatunk. Beleöntjük a felvert tojást, és rázogatva-dobálva tojásrántottát készítünk. A rántottát tálra helyezzük.

5. A wokban visszamaradt olajban megpirítjuk a mogyoróhagymát és a maradék fokhagymát. Hozzátesszük a rizst és a tojásrántottát. További 1 percig sütjük. A csirkét forrón, a rizzsel együtt tálaljuk.

Rizses csirke japán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1945 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Rizses csirke japán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
cikkek