Feta sajtos, bazsalikomos csirke

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott csirkemell
12 és fél dkg feta sajt
12 szál bazsalikomlevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vaj
75 dkg hámozott, kockára vágott újburgonya
dl víz

Elkészítés:

1. A csirkemellekbe kis zsebet vágunk. A nyílásba összemorzsolt feta sajtot, bazsalikomot és napon szárított paradicsomot töltünk. Fogpisz­kálóval összezárjuk a nyílást.

2. Az olajat nagy serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, és a csirkemellek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük benne. Hozzáöntjük a fűszeres paradicsomszószt (enchilada) és a vizet. Felforraljuk. Letakarjuk, alacsony hőfokon főzzük, amíg a töltött csirkemellek meg nem puhulnak.

3. Közben az újburgonyát fazéknyi forró, sós vízben, 10-15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, visszatesszük az edénybe.

4. Hozzáadjuk a vajat, pürésítjük. A csirkemelleket forrón, a krumplipürével együtt tálaljuk.

Feta sajtos, bazsalikomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Feta sajtos, bazsalikomos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
vegetáriánus ételek