Görög csirkekebab tzatzikival



Elkészítés:
1. Előkészítjük a csirkekebabot: a csirkedarabokat az előre beáztatott hurkapálcákra tűzzük.
2. Az olajat, a citromlevet, a fokhagymát és az oregánót összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.
3. A csirkenyársakat a pácba tesszük, figyelve, hogy az mindenhol ellepje a húst.
4. A tzatzikihoz a joghurtot, a citromlevet, a finomra reszelt uborkát és a mentát összekeverjük egy tálban.
5. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkekebabot, időnként megforgatva, addig sütjük, míg a csirke teljesen meg nem puhul, körülbelül 6-8 perc múltán. A csirkét joghurtos tzatzikival, paradicsomcikkekkel, salátával és pitával tálaljuk.
Pita

1. A cukrot beleszórjuk a langyos vízbe, belemorzsoljuk az élesztőt (vagy beleszórjuk
a szárított élesztőt), és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk (a tetejének habosnak kell lennie).
2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.
3. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.
4. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és körülbelül 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk.
5. Cipóvá formázva kiolajozott keverőtálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 120 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
6. A sütőt 225 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük. A tésztából kis gombócokat formázunk, és ezeket kézzel kihúzkodjuk.
7. A lepényeket fél cm vastag körlappá nyújtjuk.
8. A pitát előkészített sütőlapra fektetjük, és egy kevés vízzel megspriccelve, 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük; ezalatt kicsit fel is púposodik. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.