Grillezett csirke fokhagymával, citrommal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db kicsontozott, félbevágott csirkemell
1 db citrom leve és reszelt héja
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
25 dkg rukkola
4 db cikkekre vágott paradicsom
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat, a citromhéjat és -levet, a fokhagymát, a petrezselymet összekeverjük egy kis tálban.

2. A csirkemelldarabokat a pácba rakjuk úgy, hogy az mindenhol ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk.

3. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkemelleket addig sütjük mindkét oldalukon, amíg teljesen meg nem puhulnak, körülbelül 5 perc alatt. A csirkét forrón tálaljuk a rukkolával és a paradicsomcikkekkel.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Grillezett csirke fokhagymával, citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2315 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Grillezett csirke fokhagymával, citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
ételfotó