Lepényhal citromos, snidlinges vajjal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lepényhal citromos, snidlinges vajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál finomra vágott snidling
9 dkg olvasztott vaj
4 db lepényhal
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
néhány gerezd cikkekre vágott citrom
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Felmelegítjük a grillt. Alumíniumfóliával kibélelünk egy nem túl mély sütőformát, megkenjük kevés olvasztott vajjal.

2. A maradék vajat, a snidlinget, a citromlevet és -héjat összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

3. A halat a sütőformába rakjuk, meglocsoljuk a citromos-snidlinges vajjal. Megsütjük, oldalanként 3-4 percig, és félidőben megfordítva.

4. A halat tálalótálra helyezzük, meglocsoljuk a sütőformában összegyűlt vajas-snidlinges szósszal. Citromgerezdekkel és zöldsalátával, forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Lepényhal citromos, snidlinges vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Lepényhal citromos, snidlinges vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
van itthon