Tonhal paradicsomos, mozzarellás salátával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tonhal paradicsomos, mozzarellás salátával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg összevágott koktélparadicsom
4 szelet tonhal
2 evőkanál balzsamecet
½ fej vékonyra szeletelt lilahagyma
6 dkg kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
2 evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint rukkola

Elkészítés:

1. Elkészítjük a salátát: a paradicsomot, az olajbogyókat, a hagymát, a mozzarellát és a petrezselymet összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal és balzsamecettel. Alaposan összerázzuk. Félrerakjuk.

2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A tonhal mindkét oldalát megkenjük a maradék olajjal. Sózzuk, borsozzuk.

3. A tonhal mindkét oldalát körülbelül 2-3 perc alatt félig megsütjük (a közepe kissé nyers marad). Tálalótálra rakjuk, a tetejére halmozzuk a salátát, és rukkola levelekkel díszítve, forrón tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tonhal paradicsomos, mozzarellás salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1285 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Tonhal paradicsomos, mozzarellás salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szótár