Tonhal paradicsomos, mozzarellás salátával
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint rukkola
Elkészítés:
1. Elkészítjük a salátát: a paradicsomot, az olajbogyókat, a hagymát, a mozzarellát és a petrezselymet összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk 2 evőkanálnyi olajjal és balzsamecettel. Alaposan összerázzuk. Félrerakjuk.
2. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A tonhal mindkét oldalát megkenjük a maradék olajjal. Sózzuk, borsozzuk.
3. A tonhal mindkét oldalát körülbelül 2-3 perc alatt félig megsütjük (a közepe kissé nyers marad). Tálalótálra rakjuk, a tetejére halmozzuk a salátát, és rukkola levelekkel díszítve, forrón tálaljuk.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.