Gombás, pikáns garnélarák

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Gombás, pikáns garnélarák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg garnélarák
15 dkg szeletelt shiitake gomba
12 és fél dkg szeletelt laskagomba
3 evőkanál mirin
3 evőkanál mogyoróolaj
dl szójaszósz
4 szem hosszúkásra vágott mogyoróhagyma
A tálaláshoz:
ízlés szerint párolt, rövid szemű rizs

Elkészítés:

1. A szójaszószt, a cukrot, a mirint és 1 evőkanál olajat összekeverünk egy kis tálban. Hozzáadjuk a rákot. Félrerakjuk, 10 percig pácoljuk a garnélát. Ezután lecsöpögtetjük, félretesszük a páclevet.

2. Felmelegítjük a wokot, belecsorgatunk 2 evőkanál olajat, és hozzáadjuk a rákokat. Rázogatva-dobálva 1-2 percig sütjük, amíg a színűk szép rózsaszín nem lesz. Szűrőlapáttal kiszedjük, félrerakjuk.

3. A maradék olajat is a wokba csorgatjuk, beletesszük a gombát. Rázogatva-dobálva 1 percig sütjük. A páclevet hozzáöntjük, és még 1 percig sütjük.

4. Belekeverjük a laskagombát, a hagymát és a rákot. További 1 percig sütjük, ezalatt minden hozzávaló átmelegszik. Párolt rizzsel, forrón tálaljuk.

Az aranygombaként is ismert laskagomba a japán és más ázsiai konyha kedvelt alapanyaga. Bármelyik zöldségesnél beszerezhető.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Gombás, pikáns garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Gombás, pikáns garnélarák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
szótár