Halnyárs paprikával és lila hagymával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 db kimagozott, darabolt piros húsú kaliforniai paprika
75 dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
2 teáskanál szárított oregánó
2 db citrom leve
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
néhány gerezd cikkekre vágott citrom
ízlés szerint tartármártás

Elkészítés:

1. A halat tálba rakjuk. Az olajat, a citromlevet, az oregánót, a sót és a borsot egy csavaros tetejű üvegben összerázzuk, hogy tökéletesen elegyedjenek. A keveréket a haldarabokra öntjük. Beleforgatjuk a pácba a haldarabokat, majd 5 percre félretesszük.

2. A haldarabokat, a paprikakockákat és a hagymát váltakozva tűzzük az előre beáztatott fanyársakra, hurkapálcákra.

3. Kiolajozzuk a grillserpenyőt, felmelegítjük. A nyársakat gyakran forgatjuk, és a maradék páclével kenegetve addig sütjük, amíg a hal igazán puha nem lesz, 5-8 perc alatt. A nyársakat tartárral és citromgerezdekkel, forrón tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Legalább 12 bambusznyársat vagy hurkapálcát kell előkészítenünk, beáztatnunk ehhez az ételhez.

Tartármártás

Tartármártás
25 dkg otthon készített majonéz vagy
25 dkg konzerv majonéz
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2.5 dkg finomra vágott kapribogyó
5 dkg lecsepegtetett, apróra vágott csemegeuborka

1. Kis tálban a lecsepegtetett kapribogyót és a csemege uborkát összekeverjük a jó minőségű kész majonézzel vagy a házi készítésű majonézzel és a petrezselyemmel.

2. A mártást azonnal tálalhatjuk, vagy a tálalás előtt frissen tartó fóliával lefedve 30 percig hűtőben tarthatjuk. Grillen, olajban sült halételekhez kínálhatjuk.

Halnyárs paprikával és lila hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Halnyárs paprikával és lila hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
recept beküldése