Ráksaláta lime-mal és citromfűvel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ráksaláta lime-mal és citromfűvel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg garnélarák
1 és ¼ dl zöldcitromlé
2 szál finomra vágott citromfű
4 dkg pirított, tört mogyoró
2 dkg friss korianderlevél
1 dkg friss mentalevél
2 db vékonyra szeletelt uborka
2 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
2 db vékonyra szeletelt piros chilipaprika
2 teáskanál halszósz
3 evőkanál mogyoróolaj
másfél evőkanál pálmacukor
vagy
másfél evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. A citromfüvet, a lime-levet, az olajat, a cukrot, a halszószt és a csilit összekeverjük egy tálban. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad.

2. A citromfüves keverékből félrerakunk féldecinyit. A garnélarákokat a keverékbe rakjuk, és alaposan összerázzuk, hogy a pác mindenhol bevonja a garnélát. 10 percig hagyjuk pácolódni.

3. Kissé kiolajozunk egy grillserpenyőt vagy egy teflonserpenyőt, és magas hőfokon felmelegítjük. A rákokat adagonként, rázogatva sütjük, amíg a színük meg nem változik, körülbelül 2 perc múltán. A rákokat tálra rakjuk. Melegen tartjuk.

4. A hosszában vékony szeletekre vágott uborkát, a mogyoróhagymát, a koriandert és a mentát egy nagy tálba rakjuk. A félretett citromfüves keveréket ráöntjük. Óvatosan összerázzuk. A rákokat és az uborkát salátástálra helyezzük. Megszórjuk mogyoróval, és forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Ráksaláta lime-mal és citromfűvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
Ráksaláta lime-mal és citromfűvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Villámkonyha ,
Villámkonyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok... bővebben...
lexikon