Fűszeres sült batyu

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
22 és fél dkg liszt
1 és ¼ dl olívaolaj
4 evőkanál vaj
½ teáskanál
A töltelékhez:
50 dkg kockára vágott burgonya
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
10 szál friss korianderlevél
½ teáskanál őrölt gyömbér
½ teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál chilipor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet szegfűszeg
½ teáskanál
5 dl olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és az olajat, majd sima tésztát gyúrunk, amit cipóvá formálunk. Folpackban vagy nejlonzacskóban 60 percen át pihentetjük.

2. A burgonyát forró, sós vízben 10 percig főzzük. Lecsöpögtetjük.

3. A hagymát a fűszerekkel, az olajjal, a vízzel, a citromlével, a sóval egy serpenyőben 10 percig pároljuk. A burgonyát összetörjük, a hagymás keverékhez rakjuk.

4. Beletesszük a korianderlevelet, összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tízcentis köröket szúrunk belőle.

5. A tészta közepére evőkanálnyi tölteléket rakunk, kettéhajtjuk, a széleit összenyomkodjuk. Forró olajon 3-4 perc alatt mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Forrón kínáljuk.

Fűszeres sült batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2128 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Fűszeres sült batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista