Sült zöldség olasz módra
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A cukkinit karikákra vágjuk. A cukkinit és a spárgát kukoricalisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és zöldségeket 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük.
3. A burgonyakroketteket, a puliszkaháromszögeket, az összetört karfiolt búzalisztbe forgatjuk. Felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsába forgatjuk.
4. Forró olajon 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Sózzuk. Tálalóedényre rakjuk, forrón kínáljuk. Bármilyen mártogatós szószt is adhatunk hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.