Sajtropogós



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
2. A vajat, a tojásokat, a pecorino sajtot, a parmezánt, a szerecsendiót és a sót egy tálban krémesre keverjük.
3. A krémet az előkészített tepsibe öntjük, körülbelül egy centiméter vastagon. Mintegy 15 perc alatt aranybarnára sütjük a keveréket. Kihűtjük, kockákra vágjuk.
4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A sajtdarabokat 5 perc alatt ropogósra sütjük. Zöldségkrémlevessel tálaljuk.
Zöldségkrémleves

1. Nagyobb lábosban a vajat megolvasztjuk. A zöldséget (a póréhagymának csak a fehér részét) rátesszük, és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Felöntjük a vízzel és beletesszük a bouquet garnit. A levet felforraljuk, majd a zöldségeket, kis lángon, 30 percig főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, a bouquet garnit kivesszük, kidobjuk.
2. A levest konyhai robotgépben vagy turmixban adagonként pürésítjük, majd szűrőn áttörve tiszta lábosba öntjük, és gyenge tűzön még 10 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A turbolyával vagy a petrezselyemmel megszórva, nagyon forrón, a fehér kenyérrel tálaljuk.