Sajtropogós

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtropogós
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg frissen reszelt pecorino sajt
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 db tojás
1 csipet
2 és fél dl olívaolaj
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
másfél evőkanál vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

2. A vajat, a tojásokat, a pecorino sajtot, a parmezánt, a szerecsendiót és a sót egy tálban krémesre keverjük.

3. A krémet az előkészített tepsibe öntjük, körülbelül egy centiméter vastagon. Mintegy 15 perc alatt aranybarnára sütjük a keveréket. Kihűtjük, kockákra vágjuk.

4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A sajtdarabokat 5 perc alatt ropogósra sütjük. Zöldségkrémlevessel tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Zöldségkrémleves

Zöldségkrémleves
2 szál karikára vágott póréhagyma
30 dkg kockára vágott burgonya
15 dl víz
1 szál vékonyra szeletelt szárzeller
10 dkg vaj
1 csokor bouquet garni
2 dl tejszín
0.5 fej kockára vágott vöröshagyma
1 szál kockára vágott, közepes méretű sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Díszítéshez::
ízlés szerint turbolya
ízlés szerint petrezselyem
Tálaláshoz::
6 szelet fehérkenyér

1. Nagyobb lábosban a vajat megolvasztjuk. A zöldséget (a póréhagymának csak a fehér részét) rátesszük, és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Felöntjük a vízzel és beletesszük a bouquet garnit. A levet felforraljuk, majd a zöldségeket, kis lángon, 30 percig főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, a bouquet garnit kivesszük, kidobjuk.

2. A levest konyhai robotgépben vagy turmixban adagonként pürésítjük, majd szűrőn áttörve tiszta lábosba öntjük, és gyenge tűzön még 10 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A turbolyával vagy a petrezselyemmel megszórva, nagyon forrón, a fehér kenyérrel tálaljuk.

Sajtropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2651 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sajtropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+