Hagymakarikák bazsalikommal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymakarikák bazsalikommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg liszt
2 és fél dl tej
2 nagyobb fej karikára vágott hagyma
3 evőkanál finomra vágott bazsalikom
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
5 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymakarikákat 30 percig hideg vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. Papírtörlőn megszárítjuk.

2. A 15 dkg búzalisztet, illetve kukoricalisztet összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. A maradék lisztet egy másik tálba szitáljuk. A hagymakarikákat ebbe a lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a tejbe, és a fűszeres lisztben megforgatjuk.

4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A hagymakarikákat adagonként 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Forrón tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Hagymakarikák bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2011 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Hagymakarikák bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon