Sült zöldségek indiai módra
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csicseriborsólisztet, a chiliport, a sütőport, a sót egy tálban összekeverjük.
2. A vízzel és a citromlével simára keverjük, majd 30 percre félrerakjuk.
3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Az összevágott zöldségeket a tésztába mártjuk, forró olajban 5-7 perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük. Forrón tálaljuk.
Észak-Indiában kedvelt ünnepi étel.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.