Lóbabropogós

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
2 evőkanál finomra vágott édeskömény
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 csipet finomra reszelt szerecsendió
1 evőkanál vaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az előző éjszakára beáztatott lóbabot forró, sós vízben 60 percig főzzük. A héját leszedjük.

2. Az olajon és a vajon a hagymát 5 perc alatt közepes tűzön megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított lóbabot, a morzsolt leveskockát, és szerecsendióval ízesítjük. Alacsony hőfokon 5 percig főzzük.

3. Robotgéppel pépesítjük. Kihűtjük. Beletesszük a parmezánt, a tojássárgákat. Sózzuk, borsozzuk. Édesköménnyel ízesítjük.

4. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan a babos keverékbe forgatjuk.

5. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, a keverékből kanálnyi mennyiséget 3-4 perc alatt aranybarnára sütünk. A ropogóst szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, az édeskömény szárával díszítjük. Forrón tálaljuk.

Lóbabropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1398 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Lóbabropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja