Sült padlizsán parmezán sajttal

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb padlizsán
4 db tojás
35 dkg szeletelt mozzarella sajt
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
7 és fél dl olívaolaj
2 evőkanál vaj
15 dkg liszt

Elkészítés:

1.A félcentisre vágott padlizsánszeleteket szitába rakjuk, sózzuk, 60 percen át csöpögtetjük. Leöblítjük, a maradék nedvességet kinyomkodjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A padlizsánszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba mártjuk, és adagonként forró olajban 5-7 perc alatt kisütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük.

3. Egy sütőtál aljára paradicsomszószt kanalazunk, egy réteg sült padlizsánnal borítjuk, majd mozzarellaszeleteket rakunk rá, és megszórjuk parmezánnal. A rétegzést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg paradicsomszósz és parmezán legyen. Vajdarabokkal megszórjuk.

4. Körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
100 dkg hámozott, darabolt paradicsom
6 dkg apróra vágott szárított paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott oregánó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát 4 evőkanál olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk az oregánót, a majoránnát, a bazsalikomot, a paradicsomot. Belekeverjük a napon szárított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.

3. Lefedjük, majd 45 percig alacsony hőfokon, néha kevergetve megfőzzük.

Ezt a paradicsomszószt főtt tésztákhoz, rizshez, burgonyához, puliszkához, tönkölybúzamaghoz, árpagyöngyhöz is felhasználhatjuk.

Sült padlizsán parmezán sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1540 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült padlizsán parmezán sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
facebook