Töltött gomba



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy alacsony peremű tűzálló tálat, amelyben mind a 12 gomba elfér.
2. A gombák szárát eltávolítjuk. A kalapokat és a szárakat hideg vízben megmossuk. Papírtörlőn megszárítjuk. A tisztított gombafejeket egyben hagyjuk, a szárakat finomra vágjuk.
3. A finomra vágott gombaszárakat a fokhagymával, az előzőleg meleg tejbe áztatott héj nélküli kenyérrel, a sóval, a borssal összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, a parmezánt, az oregánót, a petrezselymet, a majoránnát és 1 evőkanál olajat. Alaposan összedolgozzuk.
4. A keveréket a gombafejekbe töltjük. A maradék olajjal meghintjük, majd 30 percig sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.