Paprika- és padlizsánpüré

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprika- és padlizsánpüré
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db padlizsán
2 evőkanál fehérborecet
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A paprikákat és a padlizsánokat a sütőben addig sütjük, míg a héjuk megfeketedik. Kihűtjük, meghámozzuk valamennyit. A paprikák magját eltávolítjuk. A padlizsánokat és a paprikákat nagyobb darabokra vágjuk.

3. A fokhagymát 2-3 perc alatt aranyszínűre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a padlizsán- és paprikakeverékhez. Sózzuk, borsozzuk, borecettel meghintjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Paprika- és padlizsánpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Paprika- és padlizsánpüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon