Sült padlizsán török módra

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült padlizsán török módra
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db félbevágott padlizsán
2 db kemény, finomra vágott paradicsom
4 fej finomra vágott hagyma
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt besózzuk, szitába rakjuk, 60 percen át csöpögtetjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A hagymát és a fokhagymát 2 evőkanál olajon 8-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Sózzuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot és további 15 percig együtt főzzük.

4. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a padlizsánt 10-15 perc alatt megsütjük.

5. A padlizsánokat sütőtálra rakjuk, megtöltjük a hagymás, paradicsomos szósszal, végül 20-30 perc alatt készre sütjük. Megszórjuk petrezselyemmel. Forrón tálaljuk.

Sült padlizsán török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2505 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sült padlizsán török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél