Rizzsel töltött paradicsom



Elkészítés:
1. A paradicsomok kalapját levágjuk. A húsukat kanállal kikaparjuk, félrerakjuk. A paradicsomok belsejét megsózzuk, vágott felületükkel lefelé szitába rakjuk, 30 percig csöpögtetjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Előkészítünk egy nagy sütőtálat.
3. A hagymát 4 evőkanál olajon világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a félrerakott paradicsomhúst. Mintegy 15-20 percig főzzük, amíg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk.
4. Forró, sós ízben, 8-10 perc alatt félpuhára főzzük a rizst. Lecsöpögtetjük, a szószhoz adjuk. További 5 percig együtt főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Megszórjuk mentával, petrezselyemmel.
5. A paradicsomokat megtöltjük a rizses masszával, a kalapjukat rárakjuk. A paradicsomokat a sütőtálba rakjuk. Meghintjük a maradék olajjal, majd 35-45 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.