Spenótpástétom spelttel

Spenótpástétom tönköllyel

Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spenót
4 evőkanál brandy
5 dkg zúzott fenyőmag
1 és ¼ dl zöldségleves
1 evőkanál szójaszósz
1 fej finomra vágott hagyma
5 szem borókabogyó
1 szál friss zsályalevél
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A speltet 60 percig meleg vízben áztatjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

2. A zöldségleveshez adjuk, s a babérlevéllel, a borókabogyóval, a szójaszósszal együtt, lefedve, 90 percig főzzük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy magas falú, keskeny sütőformát kiolajozunk.

4. A hagymát és a zsályalevelet megpirítjuk az olajon. Beleöntjük a brandyt, a levét elfőzzük.

5. A megmosott spenótot sózzuk, és egy serpenyőben 5-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről. A levét kinyomkodjuk és finomra vágjuk.

6. A speltből kidobjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Robotgépben összeturmixoljuk. A spenótba keverjük a speltet, a pirított lisztet, a gyömbért és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk.

7. A keveréket az előkészített sütőformába simítjuk. Egy nagy tepsibe vizet öntünk, a sütőbe rakjuk. A sütőformát beleállítjuk. Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük az ételt. Kihűtjük és 5 órányi pihentetés után tálaljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Spenótpástétom spelttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spenótpástétom spelttel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó