Gomba brokkolival és dióval

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gomba brokkolival és dióval
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb gomba
1 kisebb fej rózsáira bontott brokkoli
5 dkg összevagdalt dió
1 db durvára vágott burgonya
1 fej finomra vágott hagyma
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk, a szárát finomra vágjuk.

2. A hagymát az olajon, közepes tűzön 5-10 perc alatt megpároljuk.

3. Hozzáadjuk a brokkolit, a gombaszárakat és a burgonyát. Sózzuk, 20-25 percig főzzük. Ha kiszáradna, vizet adunk hozzá.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A hagymás, brokkolis, burgonyás gombát a dióval és a szerecsendióval robotgépben pépesítjük.

5. A gombafejeket sütőtálba rakjuk, sózzuk, a pürét beletöltjük. Mintegy 15-20 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Gomba brokkolival és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Gomba brokkolival és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok