Paradicsom- és paprikapástétom

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg érett paradicsom
2 db tojás
6 szál friss bazsalikomlevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. Durvára vágjuk. A paradicsomot az olajon, közepes tűzön 10 percig főzzük.

2. A tűzhely platniján vagy grillsütőben 15 perc alatt, gyakran forgatva feketére sütjük a kaliforniai paprikát. Kihűtjük. A fekete héját lehúzzuk. Hosszában kettévágjuk, kimagozzuk. Hideg vízben óvatosan megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy magas peremű, keskeny sütőt kiolajozunk.

4. A paradicsomot, a paprikát, a tojásokat és a tojássárgáját összeturmixoljuk robotgépben a bazsalikommal, sóval, borssal. A formába öntjük, majd 30-40 perc alatt keményre sütjük. Tálalás előtt 4 óráig hűtjük. Felszeleteljük. Tósztkenyérrel kínáljuk.

Paradicsom- és paprikapástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Paradicsom- és paprikapástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek