Spenót borsodóval

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
125 dkg spenót
6 evőkanál vaj
1 csipet szerecsendió
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 ¾ dl tej
2 db tojás
20 dkg kockára vágott sárgarépa
30 dkg kockára vágott kenyér
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A borsodóhoz:
2 és fél dl száraz fehérbor
1 szem összevágott mogyoróhagyma
1 csipet pirospaprika
1 csipet szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyérkockákat 15 percig áztatjuk tejben.

2. A spenótot folyó, hideg vízben megmossuk, majd egy serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. Leszűrjük. Az összes vizet kinyomkodjuk belőle. Durvára vágjuk, majd 3 evőkanál vajon 2 percig pároljuk.

3. A spenót egyharmadát a parmezánnal, a tojásokkal, a mandulával, a maradék vajjal és a szerecsendióval robotgépben összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat), s közben 6 pudingformát kivajazunk. Belekanalazzuk a spenótkrémet, elosztjuk rajta a sárgarépakockákat, és a maradék fonnyasztott spenóttal beborítjuk.

5. Egy nagy tepsibe vizet öntünk, a sütőbe rakjuk. A pudingtálakat a vízfürdőbe rakjuk, és 50 percig sütjük a spenótot. Ha kész, 10 percre félrerakjuk, majd óvatosan egy tálalóedényre borítjuk.

6. A szószhoz felforraljuk a bort, beletesszük a mogyoróhagymát és a levét a felére főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, újra felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a pudingokra öntjük. Megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval. Tálaljuk.

Spenót borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spenót borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recept beküldése