Spárgaszuflé

Spárgafelfújt

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgaszuflé
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szál főtt spárga
3 db tojás
1 csipet finomra reszelt szerecsendió
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 és fél dl besamelmártás

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat).

2. Közben 6 kis szuflésütőt kivajazunk és zsemlemorzsával vagy búzadarával megszórunk.

3. A spárgát összevágjuk, a rügyeket félrerakjuk. A spárgadarabokat, a parmezán sajtot, a tojássárgákat és a csipetnyi szerecsendiót a besamelmártásba keverjük.

3. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a spárgakeverékbe. A keveréket egyenletesen elosztjuk a szuflésütőkben.

4. Körülbelül 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük az ételt. A félrerakott rügyekkel díszítjük, azonnal tálaljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
7.5 dl tej
0.5 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.

2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.

3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.

Spárgaszuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1613 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spárgaszuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
facebook