Rizottóval töltött sült paradicsom

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottóval töltött sült paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db paradicsom
18 dkg rizs
vagy
18 dkg rizottórizs
2 db tojás
12 és fél dkg zsemlemorzsa
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 fej finomra vágott hagyma
5 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kivajazunk egy alacsony peremű tűzálló tálat, amelyben mind a 8 paradicsom elfér.

2. A paradicsomok kalapját levágjuk. A paradicsom húsát és a magokat kikanalazzuk.

3. A hagymát 2 evőkanál vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, 2 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1.25 dl zöldséglevessel. Állandóan kevergetjük, és folyamatosan hozzáöntjük az összes zöldséglevest. Mintegy 15-18 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Beleszórjuk a reszelt parmezán sajtot. Sózzuk, borsozzuk.

5. A paradicsomokat megtöltjük a rizottóval. A kalapokat visszarakjuk. A tojásokat kissé felverjük, a paradicsomokat belemártjuk és zsemlemorzsába forgatjuk.

6. A paradicsomokat kalappal felfelé a kivajazott tepsibe helyezzük. A tetejükre kevés vajat rakunk. Körülbelül 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük az ételt. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Rizottóval töltött sült paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1128 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Rizottóval töltött sült paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó