Cukkini- és spárgalasagne

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkini- és spárgalasagne
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg csíkokra vágott cukkini
25 dkg finomra vágott spárga
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 szál kockára vágott sárgarépa
1 ¾ dl főzőtejszín
10 dkg zsemlemorzsa
5 db durvára vágott mogyoróhagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A cukkinit 2 evőkanál olajon, közepes tűzön világosbarnára sütjük. Kivesszük az olajból.

2. A zsemlemorzsát és a fokhagymát ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon és 1 evőkanál vajon megpirítjuk. Kivesszük.

3. A maradék olajon világosbarnára pirítjuk a mogyoróhagymát és a sárgarépát. Hozzáadjuk a spárgát, beleöntjük a tejszínt, 10 percig főzzük. Sózzuk.

4. Egy sütőtálat a cukkiniszeletekkel kibélelünk, spárgakeverékkel borítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával és parmezánnal. A műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó réteg morzsa és parmezán. A maradék vajdarabokat a tetejére szórjuk, 15-20 perc alatt barnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Cukkini- és spárgalasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2199 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Cukkini- és spárgalasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon