Spárga és cukkinivirág-gyűrű

Adag: 2 gyűrűforma (16 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zöldborsó
30 dkg hüvelyes cukorborsó
130 dkg spárga
4 evőkanál vaj
2 db finomra vágott mogyoróhagyma
8 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centis gyűrűformát kivajazunk.

2. A spárgarügyeket félrerakjuk. A spárgaszárakat felszeleteljük, forró, sós vízben roppanósra főzzük. Lecsöpögtetjük.

3. A spárgadarabokat és a mogyoróhagymát megpirítjuk egy evőkanál vajon. Sózzuk, borsozzuk. Robotgépben pépesítjük.

4. A spárgapürét a tojássárgákkal és a parmezánnal a besamelhez keverjük.

5. A cukkinivirágokat a maradék vajon megpirítjuk. Az előkészített formát kibéleljük a virágokkal. A formába öntjük a spárgakeveréket.

6. Egy nagy tepsibe vizet öntünk és a sütőbe helyezzük. A sütőformát a vízfürdőbe rakjuk. Körülbelül 90 percig megsütjük az ételt. Tálalóedényre borítjuk.

7. A cukorborsót, a borsót és a spárgarügyeket forró, sós vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük. A zöldségeket a sült spárgakeverék közepére halmozzuk. Melegen tálaljuk.

Vendégeinket elkápráztathatjuk ezzel az igen ízletes étellel.

Besamelmártás

Besamelmártás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
7.5 dl tej
0.5 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.

2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.

3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.

Spárga és cukkinivirág-gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1360 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spárga és cukkinivirág-gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest