Töltött sült paradicsom



Elkészítés:
1. A paradicsomokat félbevágjuk. A húsukat kikaparjuk, a paradicsomkalapokat sózzuk. A vágott részükkel lefelé szűrőbe rakjuk, 30 percig csöpögtetjük. (A kikapart paradicsomhúst mélyhűtőbe rakhatjuk, és egyéb ételek ízesítésénél használhatjuk.)
2. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat).
3. A fokhagymát, a kenyeret, a kapribogyót, a kaliforniai paprikát és a bazsalikomot robotgépben finomra aprítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tölteléket a paradicsomkalapokba kanalazzuk. A maradék kenyeret a töltelék tetejére morzsoljuk. Rászórjuk a reszelt parmezánt, az olajjal meghintjük. A paradicsom tetejét 20 perc alatt barnára sütjük. Forrón tálaljuk.