Töltött sült paradicsom

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött sült paradicsom
Adag: 4 főre (1 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb paradicsom
30 dkg kimagozott, félbevágott sárga húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál kapribogyó
4 szelet szendvicskenyér
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
1 csomó friss bazsalikom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomokat félbevágjuk. A húsukat kikaparjuk, a paradicsomkalapokat sózzuk. A vágott részükkel lefelé szűrőbe rakjuk, 30 percig csöpögtetjük. (A kikapart paradicsomhúst mélyhűtőbe rakhatjuk, és egyéb ételek ízesítésénél használhatjuk.)

2. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat).

3. A fokhagymát, a kenyeret, a kapribogyót, a kaliforniai paprikát és a bazsalikomot robotgépben finomra aprítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tölteléket a paradicsomkalapokba kanalazzuk. A maradék kenyeret a töltelék tetejére morzsoljuk. Rászórjuk a reszelt parmezánt, az olajjal meghintjük. A paradicsom tetejét 20 perc alatt barnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Töltött sült paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2058 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Töltött sült paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek