Töltött kaliforniai paprika



Elkészítés:
1. Forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, kis kockákra vágjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Egy tepsit kiolajozunk.
3. Egy paradicsomot finomra vágunk. Hozzátesszük a burgonyához, a cukkinihez és a petrezselyemhez. Belekeverünk 6 evőkanál olajat, a fokhagymát, a bazsalikomot és 2 evőkanálnyi parmezánt. Sózzuk.
4. A keveréket a félbevágott paprikákba töltjük. Valamennyit az előkészített tepsibe rakjuk.
5. A maradék paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a töltött paprikákra helyezzük. Olajbogyóval díszítjük. A maradék parmezánnal és az oregánóval megszórjuk. A maradék olajjal meghintjük, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.