Töltött kaliforniai paprika

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött kaliforniai paprika
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg finomra vágott cukkini
20 dkg burgonya
2 nagyobb paradicsom
3 db kimagozott, félbevágott sárga húsú kaliforniai paprika
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál szárított oregánó
1 dkg finomra vágott zeller
2 evőkanál zöld, félbevágott olajbogyó
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 ág bazsalikom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük a burgonyát. Leszűrjük, kis kockákra vágjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Egy tepsit kiolajozunk.

3. Egy paradicsomot finomra vágunk. Hozzátesszük a burgonyához, a cukkinihez és a petrezselyemhez. Belekeverünk 6 evőkanál olajat, a fokhagymát, a bazsalikomot és 2 evőkanálnyi parmezánt. Sózzuk.

4. A keveréket a félbevágott paprikákba töltjük. Valamennyit az előkészített tepsibe rakjuk.

5. A maradék paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a töltött paprikákra helyezzük. Olajbogyóval díszítjük. A maradék parmezánnal és az oregánóval megszórjuk. A maradék olajjal meghintjük, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

Töltött kaliforniai paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2279 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Töltött kaliforniai paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon