Karfiolszuflé vízitormaszósszal

Karfiolfelfújt vízitormaszósszal

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karfiolszuflé vízitormaszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg karfiol
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A vízitormaszószhoz:
12 és fél dkg vízitorma
1 csipet finomra reszelt szerecsendió
1 ¾ dl főzőtejszín

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Négy darab pudingformát kivajazunk. Egy nagy tepsibe vizet öntünk, a sütőbe rakjuk.

2. Forró, sós vízben puhára főzzük a karfiolt. Lecsöpögtetjük, robotgépben pépesítjük.

3. A karfiolpépet és a felvert tojásfehérjét óvatosan a besamelmártáshoz keverjük, melyet a pudingformákba kanalazunk.

4. A csészéket a vízfürdőbe rakjuk, 60 perc alatt készre sütjük.

5. A szószhoz a vízitormát és a tejszínt robotgépben turmixoljuk. Szerecsendióval ízesítjük, sózzuk, borsozzuk. A karfiolszuflét tálra borítjuk, a szósszal forrón kínáljuk.

Besamelmártás

Besamelmártás
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
7.5 dl tej
0.5 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A vajat egy edényben, közepes hőfokon felolvasztjuk.

2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd világossárgára pirítjuk.

3. A tűzről levéve beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

4. A tűzre visszatéve 10 perc alatt besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, s végül megszórjuk szerecsendióval.

Karfiolszuflé vízitormaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1258 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Karfiolszuflé vízitormaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recept beküldése