Lóbab-, spárga- és ricottatorta

Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lóbab
12 szál spárga
40 dkg ricotta
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
4 evőkanál főzőtejszín
1 db tojás
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot forró, sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük.

2. A spárgát forró, sós vízben 10 perc alatt félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, hosszában félbevágjuk.

3. A bab háromnegyedét a tejszínnel, a tojással, a parmezánnal, a sóval, a borssal robotgépben összeturmixoljuk.

4. A ricottát az olajjal, a sóval, a borssal összedolgozzuk.

5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy nagy tepsibe vizet öntünk, a sütőbe rakjuk.

6. Egy 23 centis tortaformát alufóliával kibélelünk. Belerakunk egy réteg spárgát, beborítjuk a ricottás keverékkel. Erre egy réteg babpüré kerül, egész babokkal kirakva. A műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Alumíniumfóliával lefedjük, a vízzel töltött tepsibe állítjuk, majd 50 percig sütjük. Ha kész, tálalóedényre borítjuk. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Lóbab-, spárga- és ricottatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1285 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Lóbab-, spárga- és ricottatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok