Sült cukkinikoszorú



Elkészítés:
1. Két evőkanál vajban és az olajban megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot. Hozzáadjuk a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, majd 20 percig lefedve főzzük. Ha kiszáradna, 2-3 evőkanál vizet öntünk rá.
2. A fedőt levéve magasabb hőfokon addig kevergetjük, amíg valamennyi leve elfő.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy másfél literes gyűrűformát kivajazunk.
4. A maradék vajon megpirítjuk a lisztet, a forró tej felét ráöntjük. A tűzre visszatéve besűrítjük. Állandóan kevergetve hozzáöntjük a maradék tejet. Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, s 5-10 perc kevergetés után kész a besamelmártás.
5. Belekeverjük a párolt zöldségeket, a tojásokat, a parmezán sajtot. A kivajazott gyűrűformába öntjük, és körülbelül 60 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 15 percig pihentetjük. Tálalóedényre borítjuk, szeleteljük.